Lo Port





Sí, Lo Port, tot i que en llengua estandard s'anomenaria El Port, i tot i que el massis muntanyós es anomenat Els Ports. Però la gent del terreno l'anomenen Lo Port. I jo, que ara soc també del terreno, no puc anomenar-ho d'una altra manera.



La tardor és la millor època per recorre'l. Les fulles dels faigs del retaule i dels aurons formen una catifa vegetal de color rogenc. Però això, a partir dels 1000 metres d'altitut, perquè en cotes més baixes la tardor encara ha d'arribar.



Ahir vam fer una ruta en btt espectacular pel Port i vam poder comprovar això que acabo de dir. Hi vam anar quatre: Dani, Toño, Abel i un servidor. La ruta va ser: la Sènia, Casetes velles, Fageda del retaule, la Fou, embassament d'Ulldecona i la Sènia. Uns 60 Km i uns 1400 de desnivell acumulat. Vam estar pedalant gairebé unes 4 hores. En ruta, tot el matí, si contem el desplaçament de de Benicarló, les parades per fer les fotos de rigor, els avituallaments... En fi, que va ser una ruta espectacular en tots els sentits: la companyia, el clima, l'entorn natural i, com no, les hores passades damunt la bicicleta, suant i gaudint d'allò més. Només espero poder repetir una cosa semblant ben aviat.
 

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Per Nadal un pas de pardal

Entre Ares i Benassal... Rampes!

La Mussara 2016